Alimentatie: inhalige exvrouwen

Inleiding

Omdat er al genoeg verhalen zijn hoe de vrouw de dupe wordt van een scheiding, wil ik het eens voor de mannen opnemen. Met als uitgangspunt: je gaat scheiden omdat je van elkaar af wilt zijn, niet omdat je nog jaren aan elkaar vast wilt zitten. Het klinkt misschien voor sommige een beetje als een cliché. Maar de man moet zich kapot werken na een scheiding terwijl de vrouw gewoon lekker kan blijven shoppen. Maar in sommige gevallen gebeurt dit helaas toch echt. Lees hier de andere kant van de partneralimentatie!


Update partneralimentatie

De regering is het er eindelijk mee eens dat partneralimentatie misschien een beetje achterhaald is. Vrouwen moeten namelijk ook finacieel zelfstandig kunnen zijn. Het idee is om de partneralimentatie te verlagen van twaalf jaar naar drie jaar! Dit scheelt negen jaar ellende! In drie jaar tijd moeten vrouwen het toch wel zonder hulp van hun ex-man kunnen rooien! Het is te hopen dat dit idee snel wordt uitgewerkt en uitgevoerd.


Partneralimentatie

Dan heb ik het over de partneralimentatie. In mijn ogen totale onzin. Als je als werkende man gaat scheiden, wordt je opeens geacht om je exvrouw te gaan onderhouden. Er wordt wel naar draagkracht gekeken, maar als je de pech hebt dat je een goede baan hebt, dan kun je een groot deel naar je exvrouw brengen. Hoe lang je partneralimentatie moet betalen is onder andere afhankelijk van het aantal jaren dat je getrouwd bent geweest met een maximum van twaalf jaar. En zie dan maar eens als manzijnde een nieuw bestaan op te bouwen. Als man moet je fulltime blijven werken, terwijl de vrouw gewoon thuis kan blijven zitten en van de man zijn centen kan genieten. Als een vrouw tijdens het huwelijk niet heeft hoeven te werken, kan dat tenslotte ook niet van haar verwacht worden na de scheiding.


Vrouw nieuwe partner

Het recht op partneralimentatie vervalt wanneer de vrouw een nieuwe partner krijgt en met hem gaat samenwonen. Dan kan hij haar tenslotte gaan onderhouden. Maar er zijn genoeg manieren om daar onderuit te komen. De meeste exvrouwen zijn wel zo slim om niet officieel te gaan samenwonen. Ze kunnen beter gaan latten of zorgen dat de nieuwe partner zijn eigen woning aanhoudt. Dan kan het geld van de exman gewoon worden opgestreken.

Op de één of andere manier worden de mannen meestal als grote schuldige gezien van een scheiding. Terwijl de vrouw net zo veel schuld kan hebben of meer. Waarom word je dan toch als man gestraft dat je altijd hebt gewerkt. Over het algemeen worden de meeste vrouwen beter van een scheiding, de meeste mannen een stuk slechter. Er zijn vrouwen die helemaal niks binnen gebracht hebben bij een huwelijk, maar die dan toch opeens de helft van de spullen van de man eisen. Ergens is het gewoon enorm brutaal en onbeschoft. Hebben die vrouwen dan geen fatsoen? Er kan natuurlijk op huwelijkse voorwaarden worden getrouwd, maar niemand gaat er van tevoren vanuit dat er gescheiden gaat worden. Maar het is toch iets wat ik alle mannen die gaan trouwen wil aanraden.


Man nieuwe partner

Tenslotte nog wanneer de man een nieuwe partner krijgt wordt het helemaal lachwekkend. Als zijn nieuwe vrouw ook een baan heeft, wordt er opeens gezegd dat zij wel de helft van alle lasten kan dragen, zodat de man per maand meer overhoudt voor zijn exvrouw.

Nog een tip voor alle mannen die van plan zijn om te scheiden. Sluis zoveel mogelijk geld en spullen weg voordat je gaat scheiden. Ga zo min mogelijk verdienen of zorg dat je gelijk gaat samenwonen met een andere vrouw die niet werkt. Beter dat je je nieuwe vriendin onderhoudt dan je exvrouw!

En voor alle inhalige exvrouwen, schaam je diep. Probeer zelfstandig te worden in plaats van afhankelijk te zijn van je exman. Zelf je geld verdienen kan best leuk zijn!

Gelukkig is er hoop voor de mannen. Er zijn plannen om er eens naar te kijken of de partneralimentatie niet afgeschaft kan worden of anders het aantal jaren dat de vrouw alimentatie ontvangt te verlagen van 12 jaar naar 8 jaar. Hopelijk komt dit er ooit doorheen!


Conclusie

Veel mensen zijn tegen partneralimentatie. Het is een ouderwetse en achterhaalde regel. Het is te hopen dat er snel verandering in deze regel komt. Er zijn al plannen om de partneralimentatie van twaalf jaar naar drie jaar te veranderen. Maar het allerbeste zou zijn om de partneralimenatie helemaal af te schaffen!