De beste tips over een dieet volhouden

Het volhouden van een dieet kan heel lastig zijn. Eten is de eerste levensbehoefte van de mens. Sporten en met een dieet beginnen is één ding, het volhouden hiervan is een tweede. En juist daar zit de uitdaging.

Onze hersenen zijn ‘gewend’ aan een bepaald eetritme. Het lukt vaak niet om de nieuwe sport- en eetgewoonten in je ‘systeem’ te krijgen. Het aanhouden van het nieuwe ritme vergt dan ook een hoop discipline. In dit artikel vind je mijn ‘tips and tricks’ die ook jou kunnen helpen bij het volhouden van je dieet.

Dieet en het ‘Jojo effect’

Hoe komt het toch dat elke keer als je een dieet hebt gevolgd, je binnen ‘no-time’ weer op je oude gewicht zit? Het antwoord op deze vraag luidt eenduidig: het jojo effect. Wat houdt dit in? Dit houdt in zoals het woord al zegt dat je gewicht, net als een jojo, daalt en vervolgens weer stijgt naar het beginpunt. Dit werkt als volgt: na het volgen van het dieet is het vet weg uit je lichaam. De cellen zitten er echter nog… Bij het afvallen heb je het vet uit deze cellen verbrandt, dit kan vrij snel gaan. Maar de opname van vet gaat minstens even snel. Ondanks alle inspanning ben je dus al snel weer terug bij af. Als deze cellen er dus niet meer zouden zijn, moeten ze eerst worden aangemaakt voordat nieuwe vet opslag mogelijk is. In dit geval kost het meer tijd voordat je aankomt en kun je sneller ingrijpen. Het is dus van belang een dieet vol te houden voor een tamelijk lange tijd.

De basisregels om een dieet vol te houden

Hieronder enkele tips en suggesties om een dieet vol te houden.

Millimeterpalen in plaats van mijlpalen

Als je begint met een dieet, doe je dit meestal om een bepaald gewicht te bereiken. Je bent eigenlijk van het begin af aan gefocust op resultaten. Pas op het moment dat de weegschaal aangeeft wat jij wilt zien, ben je tevreden. Om je nieuwe gezonde ritme aanhouden, zul je voor jezelf het gehele proces echter moeten opdelen in kleine stapjes. Probeer niet te denken in termen van gewicht maar in termen van ‘gezond eten’ en ‘dagelijks sporten’. Een voorbeeld is: ‘Ik vind het goed van mezelf dat ik vandaag gezond heb gegeten, ik wil vaker trots op mezelf kunnen zijn om deze reden.’ Als je dit soort dingen als doel stelt raak je er zo gewend aan en kun je je haast niet meer voorstellen dat zo hebt kunnen opkijken tegen in dit geval gezond eten.

Dieet is leuk!

Gek genoeg is je instelling van enorm belang bij het sporten. Als je met tegenzin begint, gedraagt je lichaam zich hiernaar en ervaar je het sporten inderdaad als iets wat niet leuk is. Ga je echter sporten met het idee dat je iets gaat doen waar je achteraf trots op kan zijn, dan wordt je ook na het sporten beloond met een goed gevoel. ‘Dat heb ik toch mooi maar weer gedaan!’. Tijdens het sporten worden in je hersenen stoffen aangemaakt die jou een gevoel van geluk geven. Onthoudt dit en denk eraan voor de volgende keer dat je gaat sporten, zo krijg je op een gegeven moment voor je begint en tijdens het sporten al het gevoel dat je goed bezig bent.

Gezond eten geeft een gezond zelfbeeld

Net als bij het sporten, kun je jezelf trainen meer gezond te eten. Het is dan ook belangrijk dat je met de juiste instelling over gezond eten nadenkt. En nog belangrijker is dat als je een keer iets ongezond eet, je niet meteen het gevoel hebt dat je faalt. Maar dat je juist voor jezelf weet hoe jij je voelde nadat je wel gezond hebt gegeten.

Probeer dus vooral trots te zijn op het feit dat jij de discipline kan opbrengen om te sporten en om gezond te eten. Belangrijk hierbij is de keuze voor een sport die jij leuk vindt,en een dieet dat bij jou past!

Links en tips

http://www.lignavita-kopen.nl/afslankpillen-kruidvat@@afslankpillen Kruidvat

http://www.snelafvallen.info/modifast@@modifast

http://www.snelafvallen.info/modifast