Keltisch zeezout is gezond

Keltisch zeezout is goed voor hart en bloedvaten!.

Zout is iets dat je in iedere winkel kunt kopen, ook zeezout. Inmiddels is ook al wel bekend dat zeezout beter en gezonder is dan keukenzout. Maar, in feite is al het zout dat in de supermarkten te koop is allemaal hetzelfde zout, afkomstig uit dezelfde bron. Of het nu tafelzout is of zeezout, dat maakt niets uit. Het is geraffineerd, gezuiverd en ziet er mooi wit uit. Precies zoals wij het als klant graag willen hebben. Wat is dat toch waar je tegenwoordig vaker over leest? Keltisch zeezout! Zeezout is toch zeezout? Nee, niet dus. Wanneer je écht zeezout wilt bekomen dan kun je daarvoor niet in de supermarkt terecht en in de meeste gevallen zélfs niet in de doorsnee reform of natuurwinkel.

Waarom Keltisch zeezout?

Keltisch zeezout is toch iets anders is dan het zeezout dat je in de winkel koopt. Zelfs het zeezout dat je in de natuurwinkel kunt krijgen: oerzout of Himalaya zout is niet hetzelfde als Keltisch zout. Al moet gezegd worden dat Himalaya zout er het dichtste bijkomt. En hoewel er wel enkele ondernemers bekend zijn die het echte Keltische zeezout verkopen is het toch slimmer om dit eerst even bij de importeur na te vragen.

Dus…

Keltisch zeezout is écht zeezout. Echt helemaal volledig, ongezuiverd, ongeraffineerd en onbewerkt. Het wordt volgens een 2000 jaar oud recept met de hand geschept uit zoutbronnen in Bretagne. Het zit vol met mineralen, namelijk 84 stuks en het is goed voor de werking van de menselijke cellen. En dat is heel belangrijk!

Keltisch zeezout heeft, wanneer het word opgelost in water, zijn weg naar de cellen. Het zal de elektromagnetische en de lichtcommunicatie tussen de cellen vergroten en efficiënter maken, zodat de cellen beter met elkaar kunnen communiceren.

Hoe gebruik je Keltisch zeezout?

Het is heel gemakkelijk. Een kind kan de was doen. Wanneer je éénmaal het zout in huis hebt, dan neem je een pot of fles, bijvoorbeeld een grote jampot en die vul je voor 1/3 met het zout. Daarbij doe je dan voor 2/3 water, het liefst bronwater maar kraanwater kan natuurlijk ook, en dan schud je dit mengsel enkele keren krachtig door elkaar. Het zal er een beetje grauwig van kleur uitzien, maar dat hoort zo want het zout ondergaat geen enkele bewerking en word dus zo van de bodem geschept. Wanneer het zout in het water door het schudden is opgelost zal er altijd nog wat zout op de bodem overblijven. Dit mengsel van water en zout noemt men ‘Sole’ of door sommige ook wel ‘Solé’ genoemd.

De toepassing.

Je kunt elke dag één tot tweemaal een glas water nemen met daarin een theelepel sole. Het zal in het begin even wat vreemd smaken. De één zegt ‘het smaakt wat zoetig’ en de ander vind het naar klei smaken. Maar uiteindelijk raak je er wel aan gewent. Het beste is ’s morgens bij het ontwaken als eerste een glas met sole te nemen en ’s avonds voordat je gaat slapen. Niet meer dan 1 of hooguit 2 theelepels per glas water toevoegen want het is krachtig spul. Ook voor de tuin of moestuin. Ook de planten in de tuin of zelfgekweekte groenten kun je bemesten met sole. Je zult zien dat de planten er groter en beter van zullen worden. De oogst zal groter zijn. Het handigste is om dan een gieter te nemen van 5 of 10 liter en dan ga je uit van 1 eetlepel zout op 5 liter water.

Het zout nooit wassen.

Spoel nooit van te voren het zout met water, want dan spoel je een waardevol mineraal weg. Namelijk magnesium. Magnesium is goed voor het hart en het bloed. Dat is ook juist het grote verschil met ‘gewoon’ zout of zeezout. ‘Gewoon’ keukenzout of zeezout verhoogt de bloeddruk. Maar Keltisch zeezout verláágt de bloeddruk.

Hoe lang kun je Keltisch zeezout bewaren?

Oneindig! Mits op een koele en donkere plaats bewaard. Het kan ook in de koelkast bewaard worden. Denk maar een na…iets dat oneindig goed blijft. Wat denk je dat het met jou gaat doen?

Waar is Keltisch zeezout te koop?

Iedereen die bewust met zijn gezondheid bezig is zal geïnteresseerd zijn in de werking van dit Keltisch zeezout. De inmiddels tot ‘zoutman van het internet’ gebombardeerde Mike Donkers kan er alles over vertellen want hij heeft zich hierin verdiept. Je kunt uitzendingen beluisteren waarin hij over het zout verteld op de site van 'argusoog' ook op de site van Henk Mutsaers: www.uitdaging.net of op de site: www.leefbewust.com

Tot slot:

Dat is dus het verschil tussen écht zeezout en zeezout dat je koopt in de supermarkt. Keltisch zeezout kun je bestellen bij de importeur van dit zout in Zwolle. Wil je dus écht zeezout hebben dan kun je dit het beste zelf bestellen bij de importeur of je vraagt bij de importeur de adressen op waaraan hij levert. Het is simpel genoeg: stuur een email en vraag ernaar. Een mogelijkheid is ook op het zout zelf in Zwolle op te halen.

Importeur link: http://www.breizh-import.nl