Welke aannemer moet ik hebben voor de bouw van m'n huis
Huizen bouwen en huizen verbouwen
Bij de bouw van een nieuwbouw huis komt veel kijken. U moet verschillende vragen beantwoorden, zoals: Waar ga ik wonen, in welke stijl of architectuur moet mijn toekomstig huis worden gebouwd. Maar ook meer financieel getinte vragen als, welke financiering of hypotheek sluit ik af en welke aannemer moet ik aanstellen om de bouw van m'n huis naar behoren te laten uitvoeren. Vooral de laatste vraag is een lastige vraag, omdat hier meerdere factoren een rol spelen. Geld, makelaars en vertrouwen zijn twee onderwerpen die hier van wezenlijk belang zijn. Daarover hieronder meer.
Geld: de totale bouwsom is uw hypotheek
Een van de belangrijkste onderwerpen bij het uitzoeken van een ondernemer is het welbekende fenomeen geld. Het is daarom van belang dat u goed inventariseert door wie u het beste uw huis kunt laten bouwen. Het opvragen van meerdere offertes is daarbij van groot belang. Vraag niet alleen offertes aan van ondernemers bij u uit de buurt. Vraag ook offertes aan bij aannemers uit andere delen van het land. Het komt namelijk nog wel eens voor dat aannemers prijsafspraken met elkaar maken. Kijk dus niet alleen in de regio maar ook in andere provincies naar aannemers. Vertel ze exact wat u wilt en zij zullen de offerte opsturen. Een vergelijking van de offertes volgt hierna. De goedkoopste is uiteraard niet altijd het aantrekkelijkst maar daar komt ook het volgende onderwerp aan bod.
GIW garantie certificaat
Veel nieuwbouw huizen worden opgeleverd met een GIW garantie certificaat. Daarmee krijgt u garantie op de bouw van uw huis. De garantie termijn bedraagt veelal tien jaar. Mocht uw woning binnen tien jaar gebreken vertonen, dan dient de aannemer deze gebreken te herstellen. Voor de houder van het GIW garantie certificaat zal deze verbouwing kosteloos worden uitgevoerd. Vraag uw aannemer dus naar dit GIW certificaat.
Vertrouwen in aannemers
Het vertrouwen in de ondernemer die voor u een huis bouwt is zeer belangrijk. Het gaat namelijk om veel geld en daarnaast wilt u ook dat het goed gebeurt. Regelmatig hoort u dat er tijdens de bouw gestopt wordt, omdat er meningsverschillen zijn tussen de bouwer, architect en de klant. De aanleiding is vaak omdat ze menen verschillende afspraken te hebben gemaakt. Duidelijke afspraken zijn belangrijk en maak deze dan ook! Zorg dat ze zwart op wit staan zodat u, mocht er onenigheid ontstaan, sterker in uw schoenen staat.
Vertrouwen in makelaars
Er zijn goede makelaars in het hele land. Uit een onderzoek van de NVM makelaars blijkt dat met name makelaars in Amersfoort en makelaars Enschede er positief uitspringen.
Handige tips bij nieuwbouw huizen
- Het beste is natuurlijk om informatie in te zamelen van referenties en klanten van de aannemers, om zo een goed beeld te krijgen van een bepaalde ondernemer. Daarnaast vindt u hieronder een aantal handige links waarmee u ondernemers kunt vergelijken en offertes kunt opvragen. Hiermee kunt u beter beoordelen welke aannemer voor u de beste is.
- Sinds 2003 is het GIW certicaat 'huis-gebonden'. Dat betekent da bij aankoop en verkoop van de woning de garantie blijft bestaan, zonder dat u hiervoor iets hoeft te doen. Koopt u een woning die gebouwd is voor 2003, dan moet u het certificaat op uw naam overlaten schrijven. U dient dit binnen enkele maanden na overdracht te doen. Doet u dat niet, dan vervalt de GIW garantie.
- Bouwmaterialen bestellen in Duitsland kan financieel voordelig zijn. Uit Duitsland kan u voordelig de volgende bouwmaterialen bestellen:
- enkel glas,
- dubbel glas,
- lucht behandelingskanalen,
- starlock
- bakstenen
- kozijnen
- binnen deuren
- buiten deuren
Links
Uw link hier? Eigen weblog? Eigen website? klusser gezocht?
Meld u aan!