Reiki bij dieren

Inleiding

Zoals Reiki zeer geschikt is voor mensen is Reiki ook zeer geschikt voor dieren. Ook dieren kunnen veel baat hebben bij dieren. Om een beeld te schetsen van hoe Reiki bij dieren kan ga ik hier in dit artikel verder op in.

Welke dieren kun je Reiki geven?

Over het algemeen kun je alle dieren reiki geven, van honden tot katten en in het wild levende dieren. Wanneer je een dier niet kunt of wilt aan raken, omdat het te gevaarlijk is of het heeft een besmettelijke ziekte, dan kun je altijd een reiki behandeling op afstand geven. Over het algemeen genomen zal een dier dat ziek is graag reiki ontvangen, het aanvaardt de energie van de reiki. Een dier wordt niet intellect gehinderd en zal voelen dat er iets speciaals uit je handen komt.

Hoe werkt reiki bij dieren?

Wanneer je een dier reiki geeft, kan het zijn dat het zich als het ware in je handen nestelt. Dieren laten meestal precies weten, waar je je handen op moet leggen bij reiki: als je je handen op een andere plaats legt, zal het dier zo kunnen gaan liggen dat de handen weer op de oorspronkelijke plaats komen te liggen. Het dier blijft ook zolang liggen als het reiki nodig heeft. Het voelt instinctief aan wat het nodig heeft en waar. Zo kan het ook zijn dat een dier reiki weigert. In dat geval zit er niks anders op dan dit te respecteren, net als bij mensen. Je kunt natuurlijk altijd later nog eens proberen om een reiki behandeling te geven. Zoals ik al schreef staan dieren vrijwel altijd helemaal open voor reiki. Ze moeten er wel eerst aan wennen. Daarom is het belangrijk om een dier eerst in zijn eigen omgeving te behandelen met reiki, zodat het zich veilig voelt. liefst met de eigenaar vlak in de buurt. Het is dan ook belangrijk om eerst kennis te maken met het dier, dit kan door er bij te gaan zitten en het rustig te aaien. Dan kun je beginnen met de handen op te leggen en reiki te geven. De beste plaats om te beginnen met reiki is zijn rug, als het dier hier goed op reageert, kun je rustig verder met andere delen van het lichaam te behandelen met reiki. Je merkt snel genoeg aan het dier of het dit prettig vind. Een dier kan zelf aan geven waar het Reiki wil krijgen, ze gaan dan bv op hun rug liggen als ze hun buik behandelt willen hebben of duwen met hun snuit je handen naar die plekken waar zij Reiki willen ontvangen. Heeft hij/zij genoeg van de Reiki energie, loopt hij/zij weg en is reiki behandeling afgelopen. De duur van een reiki behandeling kan variëren van een aantal minuten tot een half uur of langer.

Hoe kan reiki het dier helpen

  1. Door het genezingsproces te versnellen na operaties, bij wonden, verstuikingen.
  1. Door een oud dier weer energie te geven en nieuw leven in blazen.
  1. Door hyperactieve en gestresste dieren te kalmeren.
  1. Door het dier trauma's en emoties te laten verwerken.
  1. Door allerlei blokkades in het lichaam van het dier op te heffen.
  1. Door het lichaam weer in balans te brengen.

Belangrijk om te weten bij reiki bij dieren!!!

Heel belangrijk is om te weten dat Reiki de dierenarts NIET kan vervangen. Adviseer daarom altijd een dierenarts. Reiki werkt ondersteunend en kan de behandeling van de dierenarts wel heel goed ondersteunen, maar niet vervangen. En nogmaals respecteer de wens van een dier altijd indien het niet behandelt wil worden met reiki.

Immers:

“Alles wat een begin heeft, heeft ook een einde. Sluit daar vrede mee en alles komt goed”