Wie is Delta Lloyd Groep

Delta Lloyd bank

Als je over wilt gaan naar een andere bank is het van belang te weten met wie je te doen krijgt. Reclame en aanbiedingen zijn allemaal goed en wel maar waar komt je terecht? Is het gras groener bij de buurman? Of komt het allemaal op hetzelfde neer? Delta Lloyd is al jaren een begrip als financiële dienstverlener. Ook in België en Duitsland komen ze meer en meer aan de bak. Maar wie of wat is Delta Lloyd eigenlijk?

 

Naamsbekendheid Delta Lloyd

Wat doen ze precies? Nogal wat! Levensverzekeringen, schadeverzekeringen, vermogensbeheer en bancaire producten en diensten. Ze zijn van oudsher een bekend begrip in Nederland maar ook meer en meer in België.

Wist je trouwens dat in Nederland ook tot deze groep behoren:

  1. OHRA: gericht op zowel de particuliere als de zakelijke consument, met name via internet. Ook nog een onderdeel van OHRA is het Nationaal Spaarfonds dat in de markt is gezet als een financiële adviesorganisatie. En dan is er nog Virtes: de ‘virtuele verzekeraar’ van OHRA als het gaat om schade, leven en zorg.
  2. ABN AMRO Verzekeringen: hierbij wordt gebruik gemaakt van het kantorennetwerk van ABN AMRO Bank.
  3. Erasmus Verzekeringen: valt (sinds 2007) onder Delta Lloyd Verzekeringen en bedient zowel de particulier als de zakelijke markt;
  4. Izio: ook een ‘online’ verzekeraar die onder het motto 'hou het simpel' verzekeringen in bundel afsluit.
  5. Amstelhuys: Nederlandse particuliere hypotheken.

Sinds juli 2010 zijn de private banking activiteiten vergedragen aan Bank ten Cate & Cie te Amsterdam.

In België is Delta Lloyd actief in levensverzekeringen en bancaire diensten en in Duitsland hoofdzakelijk levensverzekeringen.

Het aandeel Delta Lloyd

Wellicht is u bekend dat Delta Lloyd Groep is genoteerd aan Euronext Amsterdam. Het symbool (ticker) is ‘DL’ (ISIN: NL0009294552). Voor 2009 wordt een dividend betaald van € 0,50 per gewoon aandeel (-15% dividendbelasting).

België: Delta Lloyd Bank

  • Ook in België worden de fondsen van OHRA en Triodos beheerd. Dit gebeurt door zelfstandige agenten. Zij zijn er voor particulieren, zelfstandigen, vrije beroepen en kmo's. Je kunt er terecht over de gangbare bankproducten: bankieren, sparen, beleggen, lenen en verzekeren.
  • Op het gebied van lenen lichten we één heel bijzondere lening toe: het Ecokrediet. Speerpunt van deze lening: energiebesparende investeringen (of verbouwingen) zoals zonnepanelen, dubbele beglazing, dakisolatie enz… Pluspunten: voordelige rentevoet, belastingvoordeel (tot 40%) en (soms) tot 40% van de betaalde intresten fiscaal in mindering brengen.
  • Belasting zelf uitrekenen: Delt@fisc. Op de website staat deze tool waarmee u, bijvoorbeeld als controle voor uw online belastingaangifte rechtstreeks bij de belastingdienst, uw belastingen berekent. Link: onderaan dit artikel.

Conclusie

De strategie is anders is Nederland dan in België. Dat zie je al meteen aan de websites in beide landen. Zo heeft NL tot 9 augustus een TomTom aanbieding m.b.t. een autoverzekering. In België is daar niets van te zien.