Hoe verdien ik geld met het schrijven van artikelen

Inleiding

Algemeen

In het artikel “Hoe verdien ik geld met internet” is al aangegeven hoe leuk het is om op een site artikelen te schrijven. Niet alleen kan men zijn creativiteit kwijt, men ontwikkelt zijn algemene kennis en daarnaast kan men nog geld verdienen ook. Op LeerWiki is dit allemaal mogelijk!

Stappen

Hoe verdien ik geld met mijn artikelen?

Op het moment dat men zich heeft aangemeld bij zowel de site waar men zijn artikelen wil gaan plaatsen, alsmede bij Google Adsense kan het verdienen gaan beginnen. Men krijgt van Adsense een code, die men aan de site moet koppelen.

Zodra het geschreven artikel is geplaatst en/of goedgekeurd, heeft Google er een aantal van de advertenties op gezet . In het geval van www.Leerwiki.nl staan de advertenties in het midden van het geschreven artikel. Dit zullen altijd advertenties zijn de gerelativeerd zijn aan het artikel dat is geplaatst. Let wel op dat je artikel origineel is, ga niet een artikel van een ander (volledig) kopiëren, dat wordt niet op prijs gesteld. Daarnaast zet Google er zelf advertenties op, maar die opbrengsten variëren. Ga zeker niet kopiëren van Wikipedia, dat is uit den boze. Natuurlijk mag er wel informatie gebruikt worden, maar gebruik dat uw eigen woorden en schrijfstijl.

Google Adsense

Google Adsense is een advertentie programma, onderdeel van Google. Het is een heel betrouwbare site, want Google gooit zijn goede naam niet te grabbel. Het is ook makkelijk, want Google betaald gewoon op de opgegeven bankrekening uit. Het enige nadeel is dat Google uitbetaald in dollars, dus valutaschommelingen kunnen een nadeel opleveren.

Wanneer er nu een bezoeker komt en je artikel leest, “klikt” hij misschien wel op één van deze advertenties. Op dat moment begint men te verdienen. Voor iedere klik die een bezoeker doet, betaald Google Adsense een bepaald bedrag uit. Het bedrag per klik kan verschillen. Niet dat men iedere dag een aantal cent of misschien wel dollars op zijn rekening krijgt, nee Google betaald één maal per maand uit (mits er voldoende verdient is om uit te betalen). Ga niet zelf op de advertenties van je eigen artikelen klikken, dat levert problemen op. Google kan namelijk zien wie er klikt, merken ze dat je het zelf bent kunnen ze je zelf vanuit Google Adsense verwijderen.

Links

Het is ook mogelijk om grote advertentiesites te verzoeken om toestemming te verkrijgen voor het plaatsen van bepaalde links bij je artikel. Hiervoor wordt je eerst “gescand”, waarna je toegang krijgt tot een aantal adverteerders. Voordat je een link plaatst moet je ook toestemming vragen deze te mogen plaatsen. Ook hier hangt een Google Adsense code aan vast, maar dat wijst zich vanzelf.

Natuurlijk is het ook mogelijke om je eigen artikelen onderling te linken. De enige voorwaarden hiervoor is dat de artikelen ook daadwerkelijk gelinkt moeten zijn, dus over hetzelfde onderwerp gaan of een verwijzing van het onderwerp verwerkt hebben in een artikel. Zo kan bijvoorbeeld een artikel over een persoon gelinkt worden aan een artikel over een kasteel waar deze persoon gewoond heeft of ooit heeft verbleven.

Startpagina’s

Voor bijna ieder onderwerp bestaat al wel een startpagina. Dit is een pagina die volledig gewijd is aan één en hetzelfde onderwerp. Hier kan men een aanvraag indienen of je artikel wordt opgenomen op deze pagina.

Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om zelf een startpagina aan te maken. Er zijn wel meer dan 200 verschillende soorten pagina´s waar men een eigen site kan aanmaken. Ook hier kan men een Google Adsense kanaalcode aanhangen, zodat men ook vanuit deze site geld kan verdienen.