Hypotheekrente: hoe krijg je maximale hypotheek rente aftrek met BKR
Een hypotheek of hypothecaire lening is een geldlening waarbij de hypotheekgever een bepaald zakelijk recht of voorrecht op een goed of zaak, meestal onroerend goed of een schip, als onderpand voor zijn lening krijgt. Dit zorgt voor meer zekerheid en dus voor een lagere rente. Er geldt hierbij dat meer zekerheid voor een lager rentepercentage staat. Een hypotheek met BKR kan hierbij helpen.
Bureau Krediet registratie (BKR)
BKR informeert aangesloten kredietverstrekkers over leengedrag en aflosgedrag van Nederlandse consumenten. Het BKR is de enige partij in bezit van een centrale database met informatie over dit onderwerp. In deze database, het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI), worden betalingsverplichtingen van consumenten vastgelegd die een lening, krediet of abonnement voor hun mobiele telefoon op hun naam hebben staan. In principe is een hypothecair krediet niet bekend bij het BKR, pas als je langer dan 3 maanden een termijn bedrag niet hebt betaald wordt je naam bij hen aangemeld. Het doel van dit systeem is het beperken van de risico’s voor kredietverstrekkers. Daarnaast probeert het BKR te voorkomen dat iemand meer krediet verplichtingen aangaat dan verantwoord is.
BKR registratie en codering
Geregistreerde kredieten komen met meerdere persoonlijke gegevens in het CKI. Naast je naam, adres en geboortedatum wordt het bedrag, het soort krediet en de datum van verstrekking en aflossing geregistreerd.
Als je een achterstand oploopt in het aflossen van je leningen krijg je een codering. Dit gebeurt na 2 tot 4 maanden, beginnend met een A-codering (achterstandsmelding). Op het moment dat de achterstand is ingehaald krijg je een H-codering (herstelmelding). Als je echter het krediet beëindigt door aflossing krijg je geen H-codering maar blijft de A-codering 5 jaar staan (inclusief de einddatum van het krediet).
Conclusie over hypotheek met BKR
Een BKR registratie levert dus geen problemen op, een codering kan dit wel doen. 6 procent van de ruim 10 miljoen Nederlanders die zijn geregistreerd hebben een codering. Sommige geldverstrekkers weigeren u in dit geval geld te lenen, anderen doen dit wel maar tegen een hogere rente. Zij lopen immers een hoger risico. Zo kan je bijvoorbeeld veel meer moeten betalen voor je hypotheek omdat je telefoonrekening onbetaald is gebleven.
Tips over hypotheken andere vormen van geld leningen
http://www.geldlenenweb.nl/Direct_geld_lenen@@Direct geld lenen .http://www.slim-geld-lenen.info/Doorlopend_krediet@@Doorlopend krediet .-
http://www.abnamro.nl/nl/prive/hypotheken/rentetarieven.html@@Actuele hypotheekrente van ABN amro.