Waarom sparen op SNS klimrenterekening
Wat is een klimrenterekening van de SNS Bank Reaal in 2018
Een hoge klimrente krijgen? U kunt bij banken op vele manieren sparen tegen een hoge spaarrente. U kunt kiezen voor een langlopend deposito met een vaste rente of een direct opneembare spaarrekening. De klimrenterekening van SNS Bank combineert beide vormen van sparen. Beide onderdelen zitten in de klimrenterekening. Op een klimrenterekening kunt u uw spaargeld voor meerdere jaren weg zetten, terwijl de rente in percentage jaarlijks toeneemt tot 0,7%. Maxi sparen geeft 0,5% rente.
Een spaardeposito afsluiten
Bij een gewoon spaardeposito zet u uw geld voor een bepaalde periode weg tegen een vaste rente die de gehele periode geldt. Dat kan voor een paar maanden zijn, maar ook voor vele jaren. Wat de rente op de rentemarkt ook doet, u blijft zolang het deposito loopt de vooraf afgesproken rente ontvangen. U kunt niet tussentijds geld bijstorten en meestal kunt u tussentijds ook geen geld van de rekening opnemen. Als u van een deposito toch geld mag opnemen, is dat vaak met een boete.
Klimrenterekening versus spaardeposito
Bij een klimrenterekening plaatst u ook uw geld voor een vaste periode op de bank, maar de rente die u ontvangt, loopt elk jaar met kleine stapjes op zoals van te voren afgesproken. De rente klimt dus elk jaar volgens het vooraf afgesproken stramien. Bovendien kunt u van een klimrenterekening ook tussentijds geld opnemen. Dit is zonder boete, wanneer u een van te voren afgesproken bedrag minimaal laat staan. Laat ik het verder uitleggen aan de hand van de SNS Klimrente rekening.
SNS Klimrenterekening
Op de SNS Klimrenterekening boekt u eenmalig geld voor een periode van 5 jaar. De rente loopt elk jaar op tot uiteindelijk 0,7% in het vijfde jaar. U ontvangt na elke 12 maanden de jaarlijkse rente op u rekening. En u kunt zonder boete geld opnemen onder de voorwaarde dat u minimaal €1000 op de Klimrenterekening laat staan. Bijstorten op een lopende Klimrente rekening kan niet, maar u mag altijd een extra Klimrenterekening openen en daar een nieuw bedrag op storten.
Rente is een klimrente
Doordat de rente jaarlijks stijgt, spreken we over een klimrente. In het vijfde jaar ontvangt u 0,7% rente. De gemiddelde rente per jaar is dan wat lager. Kijkt u maar hoe de rente jaarlijks klimt bij de SNS bank, standen op 3 mei 2017:
jaar rente rente in jaar 1: 0,05% rente in jaar 2: 0,1% rente in jaar 3: 0,2% rente in jaar 4: 0,3% rente in jaar 5: 0,7%
Voordeel van de klimrenterekening
Het grote voordeel van de Klimrenterekening zit dus in het feit dat u uw geld kunt opnemen als u dat wilt en toch een mooie rente ontvangt. Het spreekt voor zich dat u de meeste rente ontvangt, wanneer u het geld de gehele looptijd op de spaarrekening kunt laten staan. Bovendien kunt u voor langere tijd aanspraak maken op een hogere spaarrente: de spaarrente wordt namelijk bij het openen van de klimrenterekening in een overeenkomst vastgelegd en wijzigt dan niet meer. Als tussentijds de spaarrente daalt, heeft u daar met de klimrenterekening dus geen last van. Als tussentijds de spaarrente stijgt, kunt u altijd een nieuwe klimrenterekening openen om zo ook van de rentestijging te kunnen profiteren.
SNS maxisparen
Wie zijn geld liever niet wat langer vast zet, maar toch een hoge rente wil ontvangen, kiest voor SNS Maxisparen. De rente is er 0,5% wanneer u maandelijks € 50 of meer inlegt. Uw geld is altijd vrij opneembaar en daarmee direct bereikbaar. Bovendien spaart u bij SNS volledig veilig. Uw geld is van de spaarrekening SNS Maxisparen altijd weer vrij opneembaar.