Cursus Medische Basiskennis
Cursus Medische Basiskennis
Een cursus Medische Basiskennis is voor iedereen handig. Misschien wil je wel een nieuwe carrière in de gezondheidszorg beginnen maar heb je niet de juiste diploma’s. Dan is zo’n cursus iets voor jou. Of als je niets met de gezondheidszorg te maken hebt, is het alsnog zinvol om de cursus Medische Basiskennis te volgen. Stel, je komt in het ziekenhuis terecht en de arts praat in moeilijke termen. Als je een cursus Medische Basiskennis hebt gevolgd, kun je het gesprek goed volgen en snap je beter wat er aan de hand is.
Wat leer je?
- algemene anatomie en fysiologie
- algemene pathologie
- algemene medische kennis
Bij anatomie en fysiologie leer je hoe het menselijk lichaam in elkaar zit. Welke organen er zijn en hoe deze functioneren. Bij fysiologie wordt het normale functioneren onderzocht, zoals de spijsvertering en het zenuwstelsel. Je staat ook stil bij de samenhang van organen. Er wordt bijvoorbeeld het immuunsysteem besproken en belangrijke systemen in het menselijk lichaam.
Pathologie gaat over ziekten. Je kijkt naar de oorzaak, gevolg en behandeling van verschillende ziekten. Ook leer je hoe je spierstelsel, bloed en ademhaling werkt en samenhangt.
Tenslotte krijg je algemene medische kennis. Hier leer je dingen over voorlichting, de voeding, inspanningfysiologie, farmacie en de ontwikkeling in de gezondheidszorg.
Bij de cursus Medische Basiskennis krijg je altijd een cd waar de medische termen worden uitgesproken. Zo kun je de goede uitspraak leren en oefenen.
Studieduur, prijs en examen
Het grote voordeel van een thuisstudie is dat je je eigen tijd kunt indelen. Je bepaalt zelf wanneer je gaat leren. Gemiddeld kun je de cursus Medische Basiskennis in 8 tot 9 maanden afronden. Als je 4 lessen/hoofdstukken per maand doet, ben je binnen de genoemde tijd klaar. De prijs is verschillend per organisatie maar de prijzen liggen tussen de 199 en 385 euro in. Als je een diploma wilt, moet je eerst een toets maken. Haal je die, dan word je diploma opgestuurd. Bij enkele organisaties kun je een certificaat aanvragen. Als je de kans krijgt, is het beste om een examen te doen. Als je werkgever ernaar vraagt en je hebt het niet, kom je gelijk ongeloofwaardig over. Je kan immers de cursus gewoon niet hebben gedaan.
Conclusie
Een cursus Medische Basiskennis is niet alleen handig voor je beroep maar ook voor mensen die geen beroep in de zorg hebben. Het gaat puur om de basis en het is altijd handig om te weten hoe je lichaam in elkaar zit. Zo zul je zelf sneller kunnen beoordelen of er echt iets met je aan de hand is, of dat het niets is. Je moet wel goed kijken welke organisatie voor jou de beste cursus Medische Basiskennis aanbied. Wil je bijvoorbeeld graag een praktijkdag volgen? Dan kies je de LOI. Wil je juist alles zelf doen, dan is het misschien beter om voor NTI of Studieplan te kiezen.
Misschien ook interessant?
Opleiding in het ziekenhuis volgen