Dieet Bart de Wever onder vuur
Hoge bomen vangen veel wind. Dat ondervond ook Bart de Wever. Wellicht alleen in Belgie bekend als politiek icoon van de NVA. Toch mocht hij zelfs bij Pauw en Witteman een uitgebreid praatje komen houden over zijn gevolgde dieet. Betere reclame voor zijn boek kun je niet hebben. Een boek met een typisch Vlaamse titel: Het regime van Bart de Wever. Regime is een verfransing van dieet. Maar er is van alles met dat dieet.
Het Bart de Wever dieetboek
De ambitieuze ondertitel luidt: het geestigste dieetboek ter wereld. Een ietsje overdreven voor een nederlandstalig boek maar meneer Bart is nu eenmaal ambitieus. Niet alleen in de politiek ook als het om zijn lichaamsomvang gaat. Schrijver van dienst is boezemvriend Carl Huybrechts. Ook niet geheel onbekend in Nederland maar die tijd ligt inmiddels in het TV verleden. Maakt ook niet uit het boek is te koop voor 24,92 () tot 17,50 tot 12,95 euro (tweedehands).
Om welk dieet gaat het?
Eigenlijk niets nieuws onder de zon. Het Spaanse PronoKal dieet zorgde voor de metamorfose. Is geen nieuw dieet. Het beweert wel dat het bekende jojo-effect dat bij elk dieet optreedt, achterwege blijft. Hoe kan dat? Uitleg van PronoKal vind je overal op internet. Om niet in herhaling te vallen de uitleg kort en bondig: vetten en suikers verminderen, eiwitten behouden en een positieve invloed op cholesterol, suikerspiegel en hoge bloeddruk. Deze afslankmethode is een wereldwijd succes.
Conclusie
Feit is wel dat De Wever zo maar even 60 kilo overgewicht verloor in minder dan een jaar tijd. Je moet het toch maar doen en volhouden. In een overvolle politieke agenda vond hij nog de tijd om te trainen voor een halve marathon. Niet zeuren over het hoe en waarom: petje af. Zo te zien in vele publicaties hebben vele mensen de weg naar PronoKal gevonden. Als de zich goed voelen bij hun dieet en geïnspireerd worden door de voorzitter van NVA of welke andere Hollywood beroemdheid dan ook, dat is totaal van geen belang. Succes gewenst aan alle obesitasvechters.