De nieuwe hype: wimper extensions

Wimper extensions

Na het haar is het nu de beurt aan de wimpers om te verlengen. Lange wimpers is de nieuwste rage in schoonheidsland. Voor alle duidelijkheid: het gaat hier niet over valse wimpers aanplakken. Voor wimper extensions wordt een andere techniek en materialen gebruikt. Wimpers verlengen: daar willen we meer over weten…
 

Lange wimpers zoals de sterren

Zoals altijd zijn de glamourladies de voortrekkers van deze nieuwe rage. Madonna, Jennifer Lopez, Rihanna, Lady Gaga en Co hebben ze al. Geloof dus zeker niet dat die mooie oogopslag van filmactrices en die mooie wimpers van topmodellen als je naar reclamefoto's kijkt pure natuur zijn!

De techniek en onderhoud

● De lange wimpers worden wimper na wimper aangebracht. Gemiddeld worden daarbij ongeveer 80 wimpertjes met een pincetje aan je eigen wimper vastgelijmd. De lijm is getest op eventuele allergische reacties. Het kan ook voorkomen dat de schoonheidsspecialiste met bundeltjes wimpers werkt die dan tussen je eigen wimpers worden geplaatst.

● Kortom: het aanbrengen is een werk van geduld. Anders dan het aanbrengen van valse wimpers die in één keer tegen de rand van het oog worden geplakt. Dit plakwerk blijft dan ook maar één dag zitten.

● Hoe lang je plezier hebt van je wimperverleningen? Moeilijk te zeggen op voorhand: de levensduur is afhankelijk van de groeicyclus van je eigen wimpers. Na het raadplegen van een 20tal websites valt wel op dat de ene schoonheidsstudio al optimistischer is dan de andere: van 2 weken tot 2 maanden! Bevraag je dus goed vooraleer je je geld uitgeeft!

● En je mag er gewoon mee douchen, zwemmen, sporten en in de sauna. Daar zijn alle websites en artikelen het grondig over eens.

● Extensions hebben onderhoud nodig. Omdat ze uitvallen zoals je natuurlijke wimpers, vallen extensions ook uit. De ooghoeken zijn daarbij het meest kwetsbaar omdat deze tijdens het slapen contact maken met je hoofdkussen en op die manier het meest te verduren hebben. Het advies is dan ook om zo om de 3 weken een check up te laten doen.

Gebruikte materialen

Als materiaal voor de wimpers wordt gebruikt:

  • zijde,
  • dierenhaartjes,
  • synthetische wimpers.

Op de bezochte websites wordt praktisch niets uitgelegd over de gebruikte materialen. Met andere woorden: er wordt geen aandacht aan besteed. Zal niet van belang zijn, neem ik aan? Alhoewel: dierlijke haartjes... wil je dat wel?

Soorten

Wimperverlenging is er in alle maten, lengten, kleuren en glitter. Het mooiste resultaat krijg je als de extensions niet allemaal even lang zijn.

Prijs

De eerste behandeling duurt het langst: je moet rekening houden met één uur per oog. Kostprijs: ca. 100 tot 120 tot zelfs 200 euro. De nabehandeling duurt ongeveer een half uurtje en kost rond de 40 euro. De prijsschommelingen hebben vooral te maken met de gebruikte materialen waarvan de extensions zijn gemaakt en het ene schoonheidsinstituut is het andere niet. Dat is altijd al zo geweest. Er zijn nu ook 'doe-het-zelf-pakketjes' in de handel te krijgen. Die kosten maar 50 euro. Je kunt er zelf mee aan de slag, echter het resultaat duurt maar 1 dag. Verder blijkt het niet zo makkelijk is om wimperverlengingen bij je zelf aan te brengen. Je moet immers je ogen dichthouden dus… hoe ga je dat doen?

Conclusie

Het is weer eens wat anders en je zou het bijvoorbeeld voor een speciale gelegenheid kunnen overwegen. Het is ook niet al goud wat er blinkt: je komt ook negatieve commentaren tegen! Nogal veel mensen vinden het gevoel na de behandeling vervelend. Ook kunnen de aangebrachte verlengstukjes gaan kriebelen en voor een (te) zwaar gevoel zorgen. Het is zoals altijd: schoonheid heeft zijn prijs… en ongemakjes!