Welke piercings zijn er

Wat is een piercing

Het woord piercing komt van het Engelse woord pierce. Pierce betekent letterlijk gaatje maken. Er wordt een gaatje in de huid of een lichaamsdeel gemaakt en de piercing wordt er in gedaan. In Nederland mag niet iedereen zomaar een piercing nemen. Onder de zestien jaar moet je toestemming hebben van één van je ouders. Intieme piercings worden vanaf achttien jaar gezet. Er zijn veel verschillende piercings. Je kan het zo gek niet bedenken of je kunt er een piercing in laten zetten. Welke piercings zijn er allemaal?

Hoe wordt een piercing gezet?

Je kunt een piercing laten zetten bij de meeste tattoeshops. Er wordt eerst een stip gezet op de plek waar de piercing moet komen. Dan wordt met een tangetje het stuk huid gepakt waar het gaatje moet komen. Daarna wordt met een naald een gaatje in de huid geprikt. Is dit gebeurt, dan kan de piercing erin worden gezet. Het zetten van een piercing is meestal vrij pijnlijk en wordt over het algemeen zonder verdoving gedaan.

Een piercing heeft meestal een paar weken nodig om helemaal goed te genezen. Het is een kwestie van de piercing goed schoon te houden. Was je handen goed en maak het wondje rond de piercing schoon met desinfecterende zeep. Verder moeten de meeste piercings ook bewogen worden zodat hij niet vastgroeit. Doe dit alleen tijdens het schoonmaken, anders kan er vuilighed bij komen. Wanneer je een piercing hebt laten zetten, zal je instructies meekrijgen. Volg deze instructies op om zoveel mogelijk plezier van je piercing te hebben!

De prijzen van een piercing zetten is per piercer verschillend. Even ruim genomen moet er gedacht worden aan een prijs tussen de 40 en 80 euro. De ene piercing is duurder dan een andere.

Welke piercings zijn er

In principe kan je door bijna ieder stukje huid een piercing laten zetten, maar hieronder staan de bekendste piercings.

Wenkbrauwpiercing

Een wenkbrauwpiercing wordt aan de buitenkant van de wenkbrauw gezet. Je kan kiezen tussen een ringentje of een staafje. Het genezen van een wenkbrauwpiercing duurt ongeveer zes tot negen weken. Bij een wenkbrauwpiercing bestaat de kleine kans dat hij eruit kan groeien. Het lichaam stoot de piercing dan af. Bij een goed verzorging en het goed schoonhouden van de piercing is de kans hierop erg klein. Een wenkbrauwpiercing zie je meer bij jongens dan bij meiden. Een wenkbrauwpiercing staat voor cool.

Neuspiercing

Bij een neuspiercing heb je de piercing door je neusvleugel zitten. Meestal is dit een knopje, maar een ringentje is ook mogelijk. Vroeger deze piercing erg populair, maar je ziet de neuspiercing tegenwoordig een stuk minder.

Piercing in de oren

Wanneer iemand oorbellen heeft, is dat officieel ook een piercing. Maar omdat er zoveel vrouwen met gaatjes in hun oren zijn, wordt het toch niet echt als een piercing gezien. Wanneer je een oorbel in je bovenoor neemt, wordt het wel een piercing genoemd. Sommige vrouwen laten meerdere ringen of knopjes in hun bovenoor zetten. Dit soort piercings zijn nog steeds populair.

Tongpiercing

Wanneer je een tongpiercing laat zetten moet je eerst je mond spoelen met alcoholhoudend mondwater. Dit maakt je mond schoon en dood de bactiëren. Daarna wordt er een gaatje in de tong gemaakt en wordt er een knopje in gedaan. In de meeste gevallen zwelt de tong op. Dit duurt zo'n vier tot vijf dagen. Eten wordt lastig, dus meestal wordt er vloeibaar eten gegeten. Na een paar dagen slinkt de tong weer. Er wordt dan meestal een ander staafje in gezet omdat hij anders te lang is. Mensen zetten een tongpiercing omdat ze het mooi vinden, maar op sexueel gebied kan het ook wat toevoegen.

Kinpiercing

Een kinpiercing zit niet echt in de kin zelf. Hij zit erboven, dus net onder de lip. Het uiteinde van de piercing zit in de mond. Sommige mensen vinden dit een vervelend gevoel omdat het tegen de tanden aan kan slijpen. Een kinpiercing is eigenlijk altijd een knopje.

Tepelpiercing

Een tepelpiercing is over het algemeen erg pijnlijk. De huid van een tepel is gevoeliger dan ergens anders op het lichaam. De piercing kan het zelfs nog gevoeliger maken! Je begint eerst met een ringentje door de tepel omdat dit makkelijker schoon te maken is, daarna kan worden gekozen voor een staafje. Wanneer je een tepelpiercing laat zetten, dan kan er een beetje bloed uit komen. Hier hoef je dus niet van te schrikken! Een tepelpiercing kan worden gezet bij zowel mannen als vrouwen.

Navelpiercing

Dit is toch wel één van de populairste en bekendste piercings, zeker onder tienermeiden. Vooral bij een platte en strakke buik komt de navelpiercing mooi uit. Zijn bij de andere piercings, de piercings vrij klein. Bij een navelpiercing kan je bijvoorbeeld kiezen voor een staafje met een diamantje of hangertje eraan. De navelpiercing is over het algemeen een vrouwenpiercing, er zijn maar heel weinig mannen die voor een navelpiercing kiezen.

Intieme piercings

Een kleine groep mensen heeft een piercing op een intieme plek. Bij de vrouwen is dit meestal door de binnenste of buitenste schaamlippen. Door de clitoris wordt maar weinig gedaan omdat deze bij de meeste vrouwen te klein is voor een piercing en het gevoel kan weggaan. De eerste paar weken kan de intieme piercing irriteren omdat de kleren erover heen schuren. Wanneer de piercing in de binnenste schaamlippen zit duurt het ongeveer twee weken voor hij herstelt is, in de buitenste schaamlippen ongeveer zes weken.

Bij mannen kan de piercings op verschillende pleks worden gezet, namelijk bij het topje van de eikel of aan de onderkant van de eikel. Verder kan de piercing door de balzak worden gezet.

Zijn de andere piercings vooral populair bij jongere mensen, de piercings op intieme plekken worden meestal gezet bij wat oudere mensen. Ook zijn de andere piercings voor de sier, deze piercings kunnen ook gezet worden om sexueel te prikkelen.

Microdermal piercing

Vrij nieuw in het rijtje piercings is de microdermal piercing. Bij de microdermal piercing wordt er een plaatje onder je huid aangebracht. Op die plaatje zit je een schroefje waarop je een steentje kunt draaien. De microdermal piercing kan in principe overal. Vooral meerdere microdermal piercings zorgen voor een bijzonder effect! Ook kun je ze gebruiken bij een tatoeage. Een ander voordeel is dat je zeer gemakkelijk kunt wisselen van steentje!

Wat als je je piercing zat bent

In alle gevallen kan de piercing er zonder problemen uitgehaald worden. Het duurt wel een hele tijd voordat het gaatje helemaal is dicht gegroeid. Bij sommige piercings kan een klein litteken te zien blijven. Wanneer je erover nadenkt om een piercing te laten zetten, denk er dan goed over na. Ook al kan hij er makkelijk uit worden gehaald, het duurt een tijd voordat de huid weer herstelt is!

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden