Wat is de Nintendo DSi

Nintendo DSi

De Nintendo DSi is voor liefhebbers het nieuwste van het nieuwste. De DSi lijkt qua uitelijk nog het meeste op de DS Lite, is smaller en heeft veel extra’s. In oktober 2008 was de Nintendo DSi al te zien in Tokyo. Top accessoires, flash kaarten, software en game kaarten zijn volop eenvoudig online verkrijgbaar. Meestal heb je een flashkaart zoals de r-4 nodig en vergeet een pc-adapter niet.

Dual screen

Nintendo DS staat voor Dual Sceen. Er zijn twee schermpjes aanwezig, die wat ook wat groter zijn dan bij de DS Lite. Het onderste beeldscherm is een touchscreen. Mooi en handig, maar de praktijk moet uitwijzen of dit niet te veel ten koste gaat van de accu duur: hoe snel moet de accu weer worden opgeladen.

Camera

De Nintendo DSi heeft niet één camera, maar zelfs twee. Aan de buitenkant zit een 3 megapixel digitale camera. Aan de binnenkant, eenmaal open geklapt, zie je ook de tweede camera met een maximale resolutie van 640x480 pixels. Deze tweede camera is vooral bedoeld voor de besturing van de DSi games. Sommige spellen kun je zo dus met het hele lichaam besturen. De camera kan ook als webcam dienen.  Een foto kun je direct bewerken.

GBA Slot

De GBA slot, GameBoy Advance slot, is vervangen door een ingang voor de gangbare SD kaartjes. Het weghalen van het GBA slot is op zich jammer, maar dat zal wel door ruimtegebrek komen.

Games en spellen

Alle games en spellen, die nu bestaan voor de Nintendo DS en de Nintendo DS Lite, kunnen ook worden afgespeeld op de DSi.

Internet

De DSi heeft standaard Opera als browser. Zo kun je spellen, de DS Ware, eenvoudig downloaden van de DSi Shop. De DSi is niet zo geschikt, om uitgebreid te internetten. Download een spel via een website waar ROMS staan geïndexeerd en bewaar deze op je harde schijf. Let op de landcode. Plaats vervolgens de spellen naar de pc adapter, waar je je flashkaart in hebt. Als de flashcard is geladen stop je hem vervolgens in de DS. Het gamen en spel kan beginnen.

Flashkaart

De flashkaart van de gewone DS is in zijn algemeenheid niet te gebruiken voor de DSi. Via je pc kun je wel eenvoudig spelletjes van de ene kaart over zetten op de andere. Maar er zijn wel al klonen te koop en enkele opvolgers van bestaande flashkaarten, die wel werken. Enkele voorbeelden op een rij:

  1. De DSTTi als opvolger van de DSTTi. Eenvoudig te gebruiken.
  2. De Acekard 2i.
  3. DE R4i als kloon van de bekende R4.

Downloaden

Let bij het downloaden van de games voor de Nintendo altijd goed op de landcode en regiocode. Je kunt op de volgende manier de juiste code en taal bepalen:

  1. (U) = US, Verenigde Staten van Amerika.
  2. (E) = Europa.
  3. (J) = Japan.
  4. (H) = Holland, Nederland.
  5. (G) = Germany, Duitsland.
  6. (I) = Italië.
  7. (S) = Spanje.
  8. (K) = Korea.

Nintendo DS is overal te koop

De Nintendo DSi ligt al vanaf april 2009 in de winkels. De handheld kost 160 euro.