Verloning en Payroll in de praktijk

Via Payroll niemand in dienst, maar toch arbeiders aan het werk hebben

Ik wil niemand in dienst nemen, maar zoek toch mensen.

Veel bedrijven willen weinig tot geen mensen in dienst hebben, maar wel willen ze 'arbeidskracht' hebben. Bedrijven willen geen mensen in dienst nemen, omdat het geld kost, veel tijd kost en bovendien zitten ze aan bepaalde afspraken vast. Ze moeten belasting gaan betalen, uitzoeken hoe dat allemaal werkt en wat daar allemaal bij komt kijken en daar hebben ze geen zin in of geen tijd voor.

Gelukkig is er voor bovenstaand probleem een briljante oplossing gevonden: Payrolling. Een bedrijf die aan payrolling doet, neemt mensen voor jou in dienst. Zij huren mensen in, sluiten contracten af, betalen de loonbelasting en noem het allemaal maar op, terwijl de mensen voor jou aan het werk zijn. De ideale oplossing voor de ondernemer die het graag makkelijk wil.

Payrolling uitgelegd en uitgezocht

Als je denkt aan payrolling, dan denk je aan mensen die eigenlijk niet voor je werken. In theorie klopt dit. Een bedrijf dat aan payrolling doet, verhuurt jou de mensen die je nodig hebt en stuurt je daarvan netjes een factuur voor geleverde diensten. Op deze manier hoef jij je nergens druk om te maken. Het is net alsof je een timmerman inhuurt, maar bij payrolling kan een werknemer wel maanden of jaren voor je blijven werken.

Payrolling wordt vooral erg veel gebruikt in de horeca, waar veel verloop van personeel is en waar flexibele werktijden nodig zijn. Een horeca ondernemer heeft vaak geen tijd om gesprekken te voeren, om personeel aan te melden bij het UWV, om administratie te doen, om uren bij te houden, om beoordelingsgesprekken te houden en noem het allemaal maar op. Een bedrijf wat aan payrolling doet biedt hierbij dus uitkomst.

Stappen om met een payrollbureau tot een payroll overeenkomst te komen

Indien u als bedrijf heeft besloten om met een Payroll bedrijf te gaan samen werken, zullen over het algemeen de volgende stappen gevolgd worden.

Doorgeven van de bedrijfsgegevens

Het Payroll bedrijf zal vragen om alle bedrijfsgegevens van uw organisatie. U kunt denken aan NAW gegevens, of algemene gegevens over uw bedrijfsgroote, omzet, benodigdheden, etc. Hierbij dient u ook het arboformulier voor de arbodienst in te vullen en op te sturen.

Gegevens van de medewerker

U dient alle (bekende) gegevens van de (huidige) medewerker te geven aan het Payroll bedrjif. Hierbij hoort ook zaken als een kopie van het identiteitsbewijs. Indien van toepassing zal het payroll bedrijf ook om een verblijfs- en tewerkstellingsvergunning vragen.

Contracten opmaken

Het http://www.payrolling-verloning.nl@@payrolling bureau zal de contracten vervolgens per medewerker opmaken. Normaal gesproken neemt dit proces maar een paar dagen in beslag. Vervolgens dienen deze payroll-overeenkomsten door u (of uw bedrijf) en de medewerker ondertekend te worden.

Verloning en uitbetaling

U dient alle gewerkte uren volgens afspraak door te geven, dit kan per dag, maar wordt ook vaak per week of maand afgesproken. Hierna verzorgt het Payrolling Bureau de verloning en de uiteindelijke uitbetaling. Hierdoor heeft u als uitvoerende werkgever niet de last van het bijhouden van alle administratie, dit doet de fiscale en echte werkgever, het payrollbureau.

Nadeel payrolling

Het tarief van payrollbureaus ligt aardig hoog. U dient via het payrollbureau vaak ongeveer 1,5 tot 2x zoveel per uur voor een werknemer te betalen dan het afgesproken loon. Dit komt vanwege alle belasting- en verzekeringsbijdrages, maar ook omdat het payrollbureau er natuurlijk iets op moet verdienen. Vaak kunt u uitgaan dat ongeveer 10% voor het payrollbureau is, en de rest van het loon ook echte kosten zijn die u anders ook dient te maken. Met een klein rekensommetje kun je dus uitrekenen of het voor jouw bedrijf rendabel is om zelf alle administratieve lasten (en zorgen) over te nemen, en zo toch weer wat op loonkosten te besparen. Middelgrote bedrijven nemen hierdoor zelf personeel in dienst, want bij hun rendeert een P&O-afdeling.



Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden