Tot wanneer lenen IBG en OV jaarkaart
Studenten opgelet! Hier volgt belangrijke informatie met betrekking tot het lenen bij de IB-groep en de OV-jaarkaart. Deze twee mogelijkheden bij de IB-groep om aan geld te komen en om gratis en/of met korting te reizen zijn niet onbeperkt. Houd dit goed in de gaten zodat je niet ineens zonder de maandelijkse inkomsten zit en je OV niet meer geldig is en je boetes moet gaan betalen! Zijn je leenjaren bij de IB-groep voorbij dan dien je waarschijnlijk op een andere manier aan je maandelijkse inkomsten te komen.
Stappen
- Een student heeft een bepaalde periode recht op zijn OV-kaart en de mogelijkheid tot bijlenen bij de IB-groep.
- Dit is makkelijk vast te stellen door te kijken naar de duur van je studie. Tel de jaren van je bachelor studie (3 jaar) en mogelijke Master studie (1, 2 jaar of langer) en daar bovenop 3 jaar, dan kom je op de totale jaren op recht van geld en OV bij de IB-groep.
- Dus duurt je studie totaal 4 jaar, dan mag je 3 jaar daarna nog bijlenen bij de IB-groep en gebruik maken van je OV-kaart. Hierna is het over met de pret en dien je de OV-kaart in te leveren en stopt de mogelijkheid tot het maandelijks bijlenen.
Tips
- Kijk goed op de brieven van de IB-groep, hier staat ook vermeld bij wijzigingen wanneer je recht op de OV kaart vervalt.
- Lever de OV kaart op tijd in! Elke halve maand kost je € 68 wanneer je de OV kaart ten onrechte in je bezit hebt.
- Bedenk goed dat je lening hard kan oplopen, wil je (tijdelijk) niet meer bijlenen, geef dit dan voor de 1e van de maand aan.
Links
Kijk voor meer duidelijkheid op http://www.ib-groep.nl|www.ib-groep.nl