Hoe los ik problemen op voor vigor router 2200e

Inleiding

   
Speciaal voor de Vigor Router 2200e

Stappen

  1. De computer krijgt geen juist IP-adres toegewezen

Als op de computer DHCP niet is ingeschakeld, of een vast IP adres is opgegeven kan de router de computer geen IP adres geven. Schakel DHCP in en herstart de computer.

  1. Ik kan de router niet bereiken

Dit kan verschillende oorzaken hebben:

  • Het kan zijn dat de router nog niet klaar is met opstarten. Wacht even en probeer het opnieuw.
  • De router is uitgeschakeld, of verkeerd aangesloten. Controleer of het lampje 'ACT' knippert en of het lampje dat bij de aansluiting van de computer hoort (P1 - P4) brandt.
  • Een firewall houdt het IP verkeer tegen. Schakel alle firewalls op de computer uit. Deze zijn niet meer nodig. De router heeft zelf een goede firewall.
  1. Ik kan het modem niet bereiken

Waarschijnlijk staat het modem niet aan of is het verkeerd aangesloten. Controleer of het modem aan is en of het op de 'WAN'-poort is aangesloten.

  1. De router reageert niet meer

Het kan zijn dat de firmware van de router verouderd is. Deze firmware is op de website van Draytek te vinden. U kunt ook telefonisch contact opnemen met de helpdesk van Draytek (0900-3729835)

  1. De router laat geen server IP-adres zien

In plaats van PPTP is er voor PPPoE gekozen. Ga terug naar de instellingen van de router en kies voor PPTP.

  1. De router lijkt te 'hangen' nadat ik instellingen heb aangepast

Waarschijnlijk was er nog een Internet verbinding actief tijdens het aanpassen van de instellingen. Herstart de router (trek de stekker er uit en stop die er na 10 seconden weer in) en probeer het opnieuw.

  1. Het lukt me niet om een verbinding tot stand te brengen

Waarschijnlijk is er een fout in de instellingen. Controleer de instellingen van de router en vul eventueel 'pc1' in bij 'ISP NAME'. Helpt dit niet, controleer dan of het modem goed is aangesloten. Open een browser en typ in de adresbalk 10.0.0.138 in. Wordt het modem niet gevonden, dan dient u de bekabeling na te kijken. Krijgt u de instellingen van uw modem in de browser, controleer die dan. Om de standaard instellingen te controleren kunt u het modem rechtstreeks op uw computer aansluiten.

Werkt dit niet, ga dan naar de instellingen van uw router en ga via 'Internet Access Setup' naar het scherm 'PPTP'. Vul hier in plaats van 'pc1' bij ISP Name 'RELAY_PPP1' in.

  1. De verbinding wordt steeds verbroken

De 'Idle Timeout' staat ingevuld. Dit is het aantal seconden dat de router wacht voordat de verbinding wordt verbroken. Stelt u dit op '0' in, dan blijft de verbinding automatisch openstaan. Mocht de verbinding onverhoopt toch verbreken, dan wordt die echter niet automatisch weer gemaakt. Heeft uw router firmware 1.07 (dat ziet u als u in uw browser inlogt op uw router), dan kunt u de waarde '-1' invullen. Dan wordt de verbinding automatisch opnieuw gemaakt als die verbroken is geweest. Meer informatie kunt u vinden op de website van Draytek .

  1. De server kan geen verbinding maken

De firewall van de router is zo strak geconfigureerd dat zelfs een normale connectie geen doorgang kan vinden. Kijk in de handleiding voor hulp bij het instellen van de firewall.

10. Ik kan geen gebruik maken van Netmeeting of Internet bankieren

Zet de firewall van de router helemaal open en probeer het opnieuw. Werkt het nu wel, probeer dan met behulp van de handleiding een goede configuratie van de firewall te verkrijgen zodat programma's als Netmeeting wel werken.

11. Ik kan niet browsen

Waarschijnlijk krijgt u geen DNS toegewezen. Vooral bij Linux distributies komt dit vaak voor. De oplossing is om in de router de DNS te configureren. U gaat in uw browser naar het adres 192.168.1.1 en logt in op de router. Vervolgens gaat u naar 'LAN TCP/IP and DHCP Setup'. Hier voert u bij 'DNS Server IP Address' de DNS van XS4ALL in. Primary: 194.109.6.66 en Secondary: 194.109.9.99.

12. Dataverkeer is traag

De router verdeelt het dataverkeer aan de hand van het internetverkeer van de aangesloten computers. Houd er rekening mee dat het dataverkeer trager wordt naarmate meer computers aangesloten zijn. De capaciteit van de verbinding is immers beperkt. De belasting van de verbinding is op de router te zien aan de hand van de lampjes (zie voor een toelichting ook de handleiding).

13. E-mail komt niet aan via bSMTP

De router blokkeert de lokale mailserver. Zorg ervoor dat de firewall van de router de juiste poort (25) openstelt voor de juiste aansluiting (IP adres van de computer) zodat e-mail binnen kan komen. Het probleem kan ook veroorzaakt worden doordat de capaciteit van de hele ADSL-verbinding gebruikt wordt. Hierdoor kan het zijn dat de mailserver bij XS4ALL uw mailserver niet kan bereiken. De mail die niet verstuurd kan worden wordt in zo'n geval bewaard op de server van XS4ALL. Om dit probleem te ondervangen dient u opnieuw verbinding te maken. Omdat uw loginnaam weer online komt, zal de mailserver opnieuw proberen de mailqueue te verzenden.

14. Downloaden of uploaden lukt niet

Het FTP programma kan de verbinding niet tot stand brengen. Controleer of het FTP programma de 'passive mode' gebruikt.

15. PGP firewall of Vigor firewall

De Vigor router is geconfigureerd voor ADSL van KPN Telecom en werkt prima samen met de softwarematige firewall die XS4ALL in het servicecentre beschikbaar stelt voor haar klanten. De Vigor firewall is in principe voldoende. Bovendien zitten daar een aantal voordelen aan die u met de PGP firewall niet heeft: Doordat de filtering in de router plaats vindt beschermt deze alle via de router aangesloten computers. Ook wordt er voor de filtering geen gebruik gemaakt van processor capaciteit op uw computer.

16. Ik wil de router gebruiken zonder DHCP

Geef een IP adres op in de TCP/IP instellingen van de netwerkkaart. Gebruik een IP adres tussen 192.168.1.64 en 192.168.1.254: IP192.168.1.64 - 192.168.1.254 Subn.M.255.255.255.0 Gateway/Router192.168.1.1 DNS194.109.6.66 en 194.109.9.99

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden