Cushy CMS - mini-content management systeem

Beperkte publicatievrijheid

Op zoek naar een gratis CMS-systeem zonder al te veel poeha?

Misschien vind je wel wat je nodig hebt in Cushy CMS.

Cushy CMS, gratis en simpel

www.cushycms.com

Ze zeggen het trouwens zelf: Finally, a free and truly simple CMS. Inderdaad, zoek je een systeem zonder al te veel functies, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk, dan is een bezoekje aan hun website zeker de moeite waard. Uitermate geschikt voor kleine websites die de eigenaar af en toe zelf een beetje wil kunnen aanpassen. Je kan als webdesigner zeer makkelijk op voorhand bepalen welke delen wel, en welke niet moeten kunnen worden aangepast. Ook kan je invloed uitoefenen op de afmetingen en plaats van de afbeeldingen. Het enige wat je niet in de hand hebt zijn spelfouten.

Voordelen:

* mooie interface * gebruiksvriendelijk, zowel voor designer als voor klant * uitermate geschikt voor kleine websites * grote controle als webdesigner * een account is zeer snel aangemaakt (een halve minuut of zo) * de code is erg ja ontzettend makkelijk * klant logt in online, en kan meteen beginnen * heldere (engelse) uitleg op de website van Cushy CMS * mogelijkheid php en javascript generated content aan te passen

Nadelen:

* mogelijkheden zijn zeer beperkt * enkel tekst en afbeeldingen kunnen worden aangepast * er kunnen geen pagina's worden toegevoegd * geen templates * geen modules * de online pagina's moeten eerst geprepareerd worden * geen archief

Homepage:

Ok, sign up for free dan! Naam, email en paswoord, get started. Ja Terms of Service. En wow, ik heb een account, na nog geen 20 seconden.

Eens kijken wat er gebeurt als ik op 'Add site' klik. Een ftp-functie: meteen aanmelden op de server dus, geen bestanden die eerst php-gewijs geconfigureerd moeten worden. God zij dank!

Ftp gegevens ingeven:

* server * user * paswoord * path

De server, user en paswoord gegevens heb je gekregen van je hostingprovider. Bij path weet ik het niet goed, dat laat ik open.

Even later

et voilà:

Dan kan je de pagina's gaan aanduiden waar je eerst een CSS code in hebt gezet om het bestand werkbaar te maken. Asign page to site natuurlijk. Dus eerst de html bestanden een beetje bewerken in het programma waarin je dat gewoon bent en dan met een ftp-programma online zwieren.

Dat aanpassen van de code is ook weer eenvoudig:

Deze titel kan aangepast worden

Lorem ipsum dolor sit amet consequeter ...

Niet aan te passen.

Foto

Dat is alles.

Zorg ervoor de de code ingesloten wordt door je eigen CSS specificaties en zet online.

Nu kan je gebruikersaccounts gaan aanmaken. Alweer zo gepiept. Alleen een naam en aan emailadres ingeven en klaar is karin. De gebruiker krijgt een mailtje met alle loginggegevens. Je kan als designer nu gaan bepalen wie van de gebruikers onder je hoede iets kunnen aanpassen aan welke pagina. En de gebruikersaccount is (jaha) zeer eenvoudig te begrijpen.

Mooie texteditors, met de juiste titel zoals je die hebt ingesteld, EN met een grote knop Publish Page.

Cushy CMS, minder is meer