Eigen website maken voor de zzp'er
Eigen website maken voor de zzp'er: Inleiding
Wie als zzp'er besluit particuliere markt op te gaan, zal zich moeten onderscheiden van vele anderen. Hoewel er geen betere reclame is dan mond-tot-mond reclame, is het maken van een eigen website voor een zzp'er onontkoombaar geworden. Het hosten van een domein is tegenwoordig niet zo moeilijk meer, alleen is het in elkaar zetten van een eigen website voor de gemiddelde zzp'er niet zomaar gepiept. Vooral het schrijven van teksten wordt vaak moeilijk gevonden. Deze tips zullen je een eind op weg kunnen helpen
Eigen website maken voor de zzp'er: Wat wil je bereiken met je website?
Voordat je een website gaan maken is het van belang om te weten wat je met jouw eigen website wilt bereiken. Het is belangrijk om hiervoor even te gaan zitten en alles eerst duidelijk op papier te zetten.
Een manier hiervoor is jezelf te verplaatsen in je doelgroep of 'potentiële klanten', jij weet immers heel goed wat je doet, maar het is mogelijk dat niet alle 'potentiële klanten' dat ook weten. Daarnaast is het zo dat kort en bondig taalgebruik altijd goed werkt en makkelijker leest.
Eigen website maken voor de zzp'er: Kijk eerst hoe anderen het aanpakken
Surf eerst om te kijken hoe anderen het maken van een website hebben aangepakt. Er kan opeens een hele andere wereld voor je opengaan. Als je website hebt gevonden kan jij meestal onderaan zien door welk bedrijf het is gebouwd.
Een andere belangrijke punt is natuurlijk: Check de websites van je concurrenten. Welke punten spreken je aan en welke punten wil jij absoluut niet op jouw website hebben.
Eigen website maken voor de zzp'er: Kosten en baten afwegen
Belangrijk is natuurlijk om kosten en baten af te wegen, met name betreft de providers en website bouwers. Hier is het met name van belang dat je website snel wordt geladen, anders raak je al snel bezoekers en dus prospects kwijt.
Denk hierbij aan jezelf. Wanneer je aan het surfen bent en je komt toevallig op een website, je wacht heel even maar de website laat zich maar niet op. Wat doe je? Je klikt weer weg!
Eigen website maken voor de zzp'er: Website zelf bijhouden?
Een website kan je uiteraard laten maken door een ander, is misschien zelfs beter dan er zelf een te maken. Let wel op dat je zelf ook aanpassingen kan verrichten en niet alles via een tussenpersoon moet laten doen. Dit zal je veel geld kunnen besparen.
Denk hierbij aan het plaatsen van teksten en plaatjes van je laatste projecten of werkzaamheden. Wanneer je hiervoor steeds iemand anders voor moet gaan inhuren zal dat al snel enige kosten met zich meebrengen.
Eigen website maken voor de zzp'er: Wordt online zichtbaar
Een website die niet zichtbaar is voor je doelgroep, levert helaas ook niet veel tot niets op. Dus bedenkt eerst goed wat je niche is en stop zoveel mogelijk trefwoorden die daarmee te maken hebben in je teksten. Op die manier wordt je sneller gevonden door verschillende zoekmachines. Meld je websites ook aan bij de zoekmachines. Een aantal andere manieren om meer bezoekers naar jouw website te trekken zijn:
- Roepen (en e-mailen) dat je een eigen website hebt als zzp'er
- Vermelden van je website op je visitekaartjes en in je e-mail handtekening
Ook is het een optie om ervoor te zorgen dat andere websites een link plaatsen naar jou site, op deze manier zal jouw website meer worden gewaardeerd door de zoekmachines.
Eigen website maken voor de zzp'er: Tot slot, extra tips
1.) Als je als zzp'er besluit nieuws op je pagina te zetten is het belangrijk dat deze actueel wordt gehouden. Een website waar het laatste nieuws dateert van een jaar geleden wekt geen goede indruk.
2.) Zorg er voor dat jouw contact gegevens gemakkelijk te vinden zijn op je website.
3.) Zoals eerder beschreven, foto's plaatsen van je laatste projecten of werkzaamheden geeft je bezoekers een goede indruk van het werk dat je doet.