Pechhulp verzekering: snel weer op weg
Pechhulp verzekering
Als je met pech langs de weg komt te staan, is dat al vervelend genoeg. En pech met de auto komt altijd ongelegen. Daarom is het handig een goede pechhulp verzekering af te sluiten, zodat je snel weer op weg bent. Maar de ene verzekering is de andere niet. Waar moet je op letten? In essentie is elke pechhulp verzekering gelijk: hulp bij autopech. Toch zijn er wezenlijke verschillen in de wijze waarop de verschilende verzekeringsmaatschappijen pechhulp bieden. Zo zijn er maatschappijen die ten doel hebben je ter plaatse proberen je auto (tijdelijk) te repareren, zodat je direct verder kunt met je eigen auto, maar er zijn ook maatschappijen die jouw auto standaard naar een garage verslepen ter reparatie. Een ander aandachtspunt is de dekking: wordt er door deze verzekering pechhulp geboden als je auto 's morgens voor de deur niet wil starten (woonplaats verzekering)? En wat als je pech krijgt in het buitenland? Let er ook op of vervangend vervoer wordt gedekt door de verzekering en hoe hoog de eventuele eigen bijdrage is.
Pechhulp verzekering: ANWB of Route Mobiel
Natuurlijk ken je de gele auto's van de ANWB. De pechhulp verzekering van de ANWB wordt ook vaak 'Wegenwacht' genoemd. ANWB was met zijn 'Wegenwacht' de eerste en lange tijd de enige partij die een pechhulp verzekering aanbood, maar daar is sinds een aantal jaren verandering in gekomen. Een aantal jaar geleden is Route Mobiel een felle concurrentiestrijd aangegaan met ANWB. Het belangrijkste verschil tussen ANWB en Route Mobiel is de verschillende benadering van pechhulp: ANWB stuurt altijd een allround monteur met een goed uitgeruste auto om (indien mogelijk) je direct weer op weg te helpen. Route Mobiel stuurt een sleepwagen om je auto naar een auto garage te slepen en zorgt voor een vervangende auto om je weer op weg te helpen totdat je eigen auto gerepareerd is. Hierdoor is Route Mobiel in staat hun pechhulp verzekering voor een lager bedrag aan te bieden.
Pechhulp verzekering: Via autodealer
Wat niet veel mensen weten is dat de meeste automerken ook een pechhulp verzekering aanbieden. Dit kan je regelen via de autodealer waar jouw auto in onderhoud is. Het is wel zo prettig dat als je met jouw auto, laat zeggen een Volvo, je ook wordt geholpen door een monteur uit een Volvo garage die weet hoe deze auto's in elkaar steken. Vaak wordt deze vorm van een pechhulp verzekering gecombineerd aangeboden bij aankoop van een nieuwe auto, of het afsluiten van een financiering, of schadeverzekering bij de auto fabrikant.
Pechhulp verzekering: Ditzo prepaid pechhulp
Natuurlijk ontstaat er allerlei variaties op het thema. Prepaid pechhulp van Ditzo is hier een goed voorbeeld van. Het principe is simpel: je betaalt vooraf een (klein) bedrag voor pechhulp. Dit tegoed blijft een afgesproken periode geldig totdat je een keer gebruik moet maken van hun pechhulp. Dan vervalt je tegoed en kan je opnieuw een tegoed kopen. Het voordeel is dat je dus alleen betaalt voor de keren dat je een beroep moet doen op de pechhulp in plaats van het betalen van een jaarlijkse verzekeringspremie. Ideaal dus als je weinig pech hebt, maar wel voor pechhulp verzekerd wilt zijn.
Pechhulp verzekering: Conclusie
Er zijn veel verschillende aanbieders van pechhulp verzekeringen, maar behalve de verzekeringspremie verschilt het product (pechhulp) niet veel. Daarom loont het om goed te vergelijken en de verzekering te kiezen die het beste aansluit bij jouw situatie.