Virgin Galactic - wordt ook een astronaut!
Heb je altijd al de Aarde eens van een andere kant willen zien? Ben je een erg grote fan van Science Fiction?
Of is normaal reizen voor jou saai aan het worden en heb je een grote behoefte aan sensatie, dan is dit zeker wat voor jou!
Op een zeer korte termijn zal het voor een hoop mensen mogelijk worden om als toerist een klein gedeelte van de ruimte te verkennen in de nieuwe SpaceShipTwo. Je wordt gelanceerd vanaf het moederschip Eve op grote hoogte en gaat dan verder in het SpaceShipTwo gekleed als een echte astronaut!
Richard Bransons droom... Virgin Galactic
Al sinds de oprichting van het Virgin platenlabel had Richard Branson het idee om verder te gaan dan de huidige mens ooit was geweest. Hij droomde als klein jongetje al van ruimte reizen, nadat hij de eerste mens op de maan heeft zien landen werd hij enthousiast! De eerste stap naar een droom kon hij nemen door het succes van het Virgin records, hij richtte in 1984 zijn luchtmaatschappij Virgin Atlantic op.
Aan een avonturiersmentaliteit ontbreekt het hem niet, in 1991 probeert hij met de Virgin Atlantic Flyer, een extreem groot formaat luchtballon, de wereld rond te reizen, en daarna probeerde hij in 2003 met een nieuw ontwikkeld extreem zuinig vliegtuig in een keer zonder tussenstops rond de wereld te vliegen.
In 2004 wordt een droom van Virgin werkelijkheid, Virgin Atlantic gaat samenwerken met een ruimtevaart bureau dat samen met Virgin het idee van ruimte reizen voor toerisme gaat uitbouwen tot een werkend concept.
Geschiedenis ruimtevaart
De ruimtevaart heeft na de 2e Wereld Oorlog een grote vlucht genomen. De drang om verder te kijken buiten de grenzen van de aarde zijn na de ontwikkeling van diverse raketsystemen steeds sneller gegaan.
Het eerste doel, de maan, werd uiteindelijk bereikt op 20 juli 1969. Op deze datum zette de Neil Alden Armstrong als eerste mens een voet op de maan. Samen met zijn crew van de Apollo 11: Michael Collins en Edwin Eugene 'Buzz' Aldrin, was hij de eerste mens op de maan.
Hierna is het snel gegaan met de ontwikkeling van de ruimtevaart. Er werd gewerkt aan de betrouwbaarheid van het vervoer, wat eerst een raket was met capsule, werd in de jaren erna uitgewerkt naar een spaceshuttle. Een nieuw tijdperk werd ingeluid van een vooral betrouwbare en voordelige manier om spullen te vervoeren naar buiten de atmosfeer. Vluchten met de spaceshuttles hebben aangetoond dat de ruimte vaart veel goedkoper en betrouwbaarder kon worden uitgevoerd.
Nederland en ruimtevaart
Nederland heeft met het ESA ruimtevaartcentrum in Noordwijk een betrekkelijk grote rol in de ontwikkeling van technieken die nodig zijn in de ruimtevaart.
Mede daardoor mocht 1985 Wubbo Ockels mee met de Spaceshuttle de Challenger en mocht Andre kuiper in 2004 mee met de Soyuz, beide missies waren vooral gewijd aan onderzoek.
Nieuwe generatie ruimtevaart
Waar het eerder voor nog maar enkele geselecteerde personen mogelijk was om proefjes en andere wetenschappelijk experimenten uit te voeren in een volledig gewichtsloze toestand, wordt het binnenkort mogelijk omals toerist de ruimte te verkennen. Met het vercommercialiseren van de ruimtevaart is opeens veel meer mogelijk.
Wanneer wordt ruimtereizen beschikbaar
Hoewel het toekomstmuziek lijkt kan je nu al een reisje boeken. De verwachting is dat komend jaar de eerste vluchten gaan beginnen.
Hoewel de prijs van een dergelijke vlucht niet laag is, mag een dergelijke experience niet echt duur heten.
Met de komst van de opvolger van SpaceShipOne, de SpaceShipTwo, is ruimte reizen mogelijk op een comfortabele en zeer betrouwbare manier. Hoewel het niet voor iedereen is weggelegd, is het de verwachting dat de komende 10 jaar ruimte reizen minder exclusief zullen worden en de prijs uiteindelijk zal dalen naar een meer aantrekkelijk niveau van een redelijke midden klasse auto of nog minder.
Ruimtereis boeken
Wees een van de eerste die een rondje aarde maakt, ervaar gewichtsloosheid en neem een kijkje buiten 'onze' dampkring:
Boeken(voor Nederland) kan ook bij het Nederlanse agentschap Your-Galaxy:
Meer links op: