Katsklauw beschermt je tegen alle winterkwalen
Inleiding
Met koning winter voor de deur wordt het nu de hoogste tijd om je weerstand te verhogen wil je typsiche winterkwalen als verkoudheden, griep, bronchitis en andere infecties van je luchtwegen te snel af zijn. Moeder natuur biedt je vele mogelijkheden om deze aandoeningen niet alleen te voorkomen maar ook, als ze toch toeslaan, de symptomen ervan te verzachten en de herstelperiode gevoelig te verkleinen. Vele natuurgeneesmiddelen worden ons geleverd door tropische gebieden in zowel Zuid- als Centraal Amerika. Naast het zeemzoete plantje stevia, de antioxydantrijke acaïbessen en cafeïnerijke oppeppers als guarana en maté, is er nog katsklauw, ook doeltreffend tegen vele andere aandoeningen waaronder het levensbedreigende kanker. Wat is katsklauw en tegen welke aandoeningen kunnen we dit natuurgeneesmiddel gebruiken?
Klimplant uit de liaanfamilie
Katsklauw is een klimplant die hoofdzakelijk voorkomt in Zuid- en Centraal Amerika. Het behoort tot de uitgebreide familie van de lianen, en beschikt over vlijmscherpe doornen, vergelijkbaar met de nagels van een kat. Met deze doornen slingeren ze zich stevig rond de hoogste lianen. Eeuwen geleden gebruikten de indianen reeds katsklauw ter bestrijding van allerlei infectieziekten, tegen aandoeningen van maag- en darmen en bij problemen met de gewrichten. De laatste jaren heeft katsklauw ook bij ons een stevige gezondheidsreputatie weten te verwervenven, in zoverre het uit geen enkele natuurwinkel en bioshop nog is weg te denken.
Verschillende soorten katsklauw
Het ene katsklauwpreparaat is inderdaad het andere niet. Met de Uncana Tomentosa en de Uncana Guanensis zijn er inderdaad twee soorten katsklauw met een enorm verschil in samenstelling. Eerstgenoemde soort is zoveel krachtiger, waardoor de positieve invloed van Uncana Guanensis veel kleiner is. Kijk bij de aankoop van je katsklauwpretaraat altijd de samenstelling ervan nauwlettend in de gaten, en koop je katsklauw steeds in een natuurwinkel of bioshop.
Katsklauw kan alle winterkwalen aan
Katsklauw is tegen alle winterkwalen opgewassen. Het versterkt in de eerste plaats je immuumsysteem en verhoogt je weerstand, waardoor je typische winterkwalen als verkoudheden, griep, bronchitis, infecties van de onderste luchtwegen meestal de baas kunt. Het is verder werkzaam tegen allerlei virussen, bacteriën en schimmels. Katsklauw zorgt ook voor de aanmaak van witte bloedcellen die je beschermen tegen vrije radicalen die je ziek maken. Het verzacht de symptomen van neus- , keel- en ooraandoeningen maar is ook doeltreffend tegen virale infecties als herpes, gordelroos, klierkoorts, infecties van de urinewegen, tegen darmparasieten, diarree, en chronische vermoeidheid.
Efficiënt tegen gewrichtspijnen
Katsklauw werkt ontstekingsremmend, en heeft een gunstig effect bij allerlei allergische reacties. Het bezorgt je een gezonde darmflora en wordt door artsen aanbevolen bij allerlei pijnlijke gewrichtsaandoeningen als artrose, artritis, peesontstekingen, aandoeningen van je maag- darmkanaal, en zelfs bij aambeien en allerlei zenuwpijnen.
Kankerpreventie
Befaamde wetenschappers leerden ondertussen dat katsklauw ook de groei van kankercellen stevig kan afremmen, en zelfs de vermeningvuldiging ervan kan tegen gaan. Zo wordt katsklauw ingezet bij het veel voorkomende baarmoederhalskanker. Katsklauw is ook een prima bloedverdunner, helpt je zowel je bloeddruk als je cholesterolgehalte onder controle te houden, en is daardoor een uitstekend hulpmiddel tegen hart- en vaatziekten. Het vertraagt je verouderingsproces en werkt zo gunstig in op de Ziekte van Alsheimer. Het is eveneens een stevige oppepper na radio- en chemotherapie.
Geen katsklauw voor peuters en zwangere vrouwen
Toch mag katsklauw niet door iedereen gebruikt worden. Het wordt ten strengste afgeraden aan zwangere vrouwen, aan zij die borstvoeding geven, aan peuters jonger dan drie, en bij het noodzakelijk onderdrukken van de immuniteit na orgaantransplantatie. Het is zeker ook oppassen geblazen bij TBC en allerlei spierziekten waaronder MS. Patiënten die aan deze ziekten lijden, mogen katsklauw nooit op eigen initiatief nemen.